Maist tuleb kasutusele digitaalne sõidumeerik

Rivo Sarapik 26. aprill 2006, 00:00

Euroopa Ühenduse Teatajas 11. aprillil ilmuva Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määruse kohaselt on digitaalne sõidumeerik kohustuslik uutel, üle 3,5tonnise registrimassiga veoautodel ja üle üheksa istekohaga (sealhulgas ka juhi koht) bussidel alates 1. maist 2006.

Kõik pärast 1. maid 2006 esmaselt registreeritud üle 3,5tonnise registrimassiga veoautod peavad olema varustatud digitaalse sõidumeerikuga, kuid olemasolevaid analoogsõidumeerikuid ümber vahetama ei pea.

Digitaalne sõidumeerik võimaldab salvestada elektroonilist teavet elukutselise autojuhi tegevuse ning sõiduki kasutamise kohta nii seadmes kui ka digitaalsel kaardil.

Digitaalse sõidumeerikuga mootorsõiduki juhil, juhi tööandjal, sõidumeeriku paigaldamise töökojal ja kontrollijal peab olema asjakohane sõidumeeriku kaart, mis võimaldab kaardi kasutajat kindlaks teha, andmeid salvestada ja säilitada. Kaarte väljastab Eesti Riiklik Autoregistrikeskus. q

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing