Ronaldinho lükkas Beckhami troonilt

Gert D. Hankewitz 27. aprill 2006, 00:00

FC Barcelona ründaja Ronaldinho palk on viimase aastaga rohkem kui kolmekordistunud, tõustes 23 miljoni euro ehk 358,8 miljoni kroonini. Ronaldinho järsult suurenenud töötasu lükkas ajakirja France Football andmetel Madridi Reali mängja Beckhami enim teenivate jalgpallurite esikohalt, sest sportlane teenis eelmisel aastal "vaid" 18 miljonit eurot ehk 280,8 miljonit krooni. 2004. aastal oli mehe teenistus aga 25 miljonit eurot.

Oma palka ei teeni 26aastane Ronaldinho siiski välja mitte ainult jalgpalli mängimisega, vaid enamik rahast tuleb reklaamilepingutest. Selles vallas kuuluvad tema tööandjate hulka karastusjookide tootjad PepsiCo ja Cadbury Schweppes, spordirõivaäri Nike ning jogurtivalmistaja Groupe Danone. Rahas näeb see välja umbes nii: 14 miljonit eurot viieteistkümnest reklaamilepingust, 8,5 miljonit jalgpalli mängimise eest ning 500 000 eurot tuli eelmisel aastal boonusena.

"Tema noorus ja edu tähendavad, et tema veetlus reklaamiagentuuride jaoks kasvab," teatas turundusfirma Omnicomi Groupi tütarfirma BBDO, kes tõstis Ronaldonho nime kui brändi väärtuse märtsi lõpus 47 miljonile eurole (733,2 miljonile kroonile), mis on 2,1 miljonit eurot rohkem, kui on väärt Beckhami nimi.

Beckhami õnnetus on Prantsuse ajakirja meelest see, et juba 31aastane jalgpallur hakkab peale halbade mängutulemuste ka lepinguid kaotama. Näiteks teatas Beckhami suursponsor telekommunikatsioonifirma Vodafone eelmise aasta suvel, et ei pikenda lepingut. Päris kuivale Beckham ikkagi ei jää, sest Adidas-Salomoni ning parfüümitootja Coty tooteid saab ta edasi reklaamida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing