ABBA liikmetel süüdistus maksupettuses

ÄP 02. mai 2006, 00:00

Maksuamet süüdistab, et Ulvaeus on pesnud oma muusikatööstusest saadud tulusid maksuparadiiside kaudu, kirjutas Rootsi päevaleht Dagens Nyheter.

12 miljoni Rootsi krooni suuruse (20 mln Eesti krooni) maksunõude on Rootsi maksuamet esitanud ka ansambli teisele liikmele Anni-Frid Reuss-Lyngstadile, kes elab Šveitsis ja kes suunas oma autoritasud väidetavalt samuti varifirmade võrgu kaudu maksuparadiisidesse.

Rootsi maksuameti andmeil läksid Ulvaeuse autoriõigused 1990. a üle Hollandi firmale Fintage. Vastavalt lepingule Antillidel registreeritud firmaga Stanova on 95% tulust Fintage'ist edasi läinud Stanovale. Viimane kuulub omakorda firmale, mis on veel üks lüli skeemis, mis viib välja kogumiskindlustuseni Royal Skandias. Fondiosakute müügi kaudu on Ulvaeus saanud oma rahale uuesti juurdepääsu.

Rootsi maksuamet leiab, et need lepingud on tehtud maksude maksmisest kõrvale hoidmiseks. Ameti hinnangul tegeleb Björn Ulvaeus majandustegevusega ja peab oma autoritasudelt maksu maksma.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing