Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Poola võrdleb gaasitoru Hitleri-Stalini paktiga

ÄP 02. mai 2006, 00:00

Poola kaitseministri Radek Sikorski sõnul on Saksamaa kantsler Angela Merkel tagasi lükanud Poola ettepaneku Läänemere alla rajatava gaasijuhtme projekt uuesti läbirääkimisteks avada, kirjutas Financial Times. See suurendab riski, et edaspidi võib ka Poola langeda samasuguse surve alla nagu Ukraina aasta alguses, kui Gazprom gaasitarned katkestas.

"Poolas oleme me eriti tundlikud igasuguste koridoride ning üle meie peade sõlmitud lepingute suhtes," ütles Sikorski nädalavahetusel Brüsselis toimunud konverentsil. "See oli Molotov-Ribbentropi traditsioon," ütles ta, viidates 1939. aastal Venemaa ja Saksamaa vahel sõlmitud Poola jagamise lepingule.

Ka ELi energiavolinik Andris Piebalgs kritiseeris Saksamaad "teistele riikidele vastuvõetamatu projekti jätkamise eest, seda isegi arutamata".

Veidi enam kui kuu aega tagasi avaldasid Euroopa Liidu liidrid kevadisel ülemkogul üksmeelselt toetust ELi ühtsele energiapoliitikale, mis peab suurendama ELi kaalu läbirääkimistel tarnijatega kolmandatest riikidest, sh Venemaalt, ning vähendama sõltuvust importenergiast.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing