ÄP 5 aastat tagasi: Eluasemelaenu hind Eestis sama mis Soomes

ÄP 03. mai 2006, 00:00

Eestis on tänu kõrgele inflatsioonile ja kukkuvatele laenuintressidele langenud eluasemelaenu hind Soome tasemele, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Kui Eestis on eluasemelaenu intress langenud 8%-le ja aastainflatsioon on 5%, siis Soomes tuleb maja või korteri ostuks võtta 6-7%-lise intressiga laen, millest inflatsioon võtab 3%. Reaalintressid on nii Eestis kui Soomes seega 3-4%.

Hetkeseis: Praegu räägitakse hoopis intresside "tõusmisest" 4%-le. Hetkel saab Eestis ujuvat eluasemelaenu umbes 3,5%-lise intressiga. Soomes oli eelmisel aastal uute laenude keskmine intress Soome uudisteagentuuri STT andmeil 3,27%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing