ÄP 5 aastat tagasi: Norma kasvas leludest välja

ÄP 04. mai 2006, 00:00

110 aastat tagasi asutatud plekitöökojast ja vahepeal mänguasju tootnud Normast on kujunenud regiooni suurimaid autode turvavööde tootjaid, kelle toodangut tarbivad muuhulgas ka Saab ja Renault, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Veel 1967 moodustasid lelud 72% ettevõtte kogutoodangust, 1973 alustati turvavööde valmistamist ja sestpeale on Normast tasapisi välja kasvanud nüüdne ettevõte. Mänguasjade tootmine lõpetati Normas neli aastat tagasi. Rentaablimate plekklelude ja -taara tootmist jätkati tütarfirmas. Norma tegeles ka investeerimise ja kinnisvarahaldusega, sh kuulus ettevõtte bilanssi isegi Balance Sport. 2000. a keskendas uus omanik, rootslaste Autoliv, tootmise ohutusrihmadele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing