Kevadvallatus Schubertiga

Kersti Inno 05. mai 2006, 00:00

Tallinna Filharmoonia kutsub fantaasiaküllasele kevadpeole, kus austria romantiku Franz Schuberti kuulus laulutsükkel "Ilus möldrineiu" avaneb publiku ees üllatuslikus tõlgitsuses rock'ist balletini Eesti eredamate näitlejate, koreograafide ja muusikute esituses, kes muidu koos samale lavale ei satu.

Peeter Volkonski ja Igor Garšnek esitavad Schuberti laule rock'ina, Pille Lill, Moonika Sutt ja Vello Jürna kammerlauljana, Andres Mustonen ja Mart Sander salonglikus võtmes - üks viiuldaja, teine lauljana, Jüri Aarma draamanäitlejana. Anu Ruusmaa ja Dmitri Hartšenko on oma koreograafilistes fantaasiates leidnud kumbki endale lähedase pilliseade, üks viiuli, teine tšello. Jüri Leiten mängib trompetit, Toomas Vavilov klarnetit, Peeter Paemurru tšellot, Leena Uibokand ja Urmas Vulp viiulit, Alina Sakalouskaya mandoliini, Piia Paemurru klaverit.

Kohal on ka Schubert ise - tenor Mati Kõrts rahvusooper "Estonia" lavastusest "Kolme neitsi maja". Õhtu juht Andres Ots seob vahetekstidega kava tervikuks.

Schuberti süžeeliselt seotud laulutsükkel rändava möldripoisi õnnetust armastusest ja lõpuks ojja minekust on otsekui romantismisajandi kvintessents, mis saanud Eesti interpreetidelt kevadvallatult vaba tõlgitsuse.

"Süüdlane" on Tallinna Filharmoonia produtsent Heili Vaus-Tamm, kes tähistab selle kontserdiga oma 45. sünnipäeva, kutsudes peole nii oma sõbrad muusikud kui ka publiku, kes käinud tema korraldatud sarja "Diplomaatilised noodid" kontsertidel või Birgitta festivalil, samuti needki, kes veel pole käinud.

Muide, esinejate hulgas on ka sünnipäevalaps klaveril.

Kontsert lõpeb laulusõnadega: "Talv on möödas ja mai on käes." Ainuüksi see on meile kõigile põhjus pidu pidada, ja miks mitte võluva muusikaga parimate interpreetide seltskonnas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing