Positiivseid tulemusi rohkem

Raivo Sormunen 05. mai 2006, 00:00

Positiivsete kvartalitulemuste ülemvõim keeras eile Euroopa börsid plussi.

"Esimese kvartali tulemused on olnud üldiselt oodatust paremad ja see ajab turgu üles," ütles uudisteagentuurile Bloomberg New Star Asset Management fondivalitseja Nick Brind. "Samas on investorid tõenäoliselt enim mures tõustavate intresside pärast," lisas ta.

Euroopa turgu laialt haarav Dow Jones Stoxx 600 oli eile pärastlõunaks kosunud 0,5% ja jõudnud 338,74 punktile.

Telenor on hüpanud koguni 9,7% ning jõudnud 79,00 Norra kroonini. Norra telekomifirma kasumit aitas enam kui kahekordistada vara müük ning müügi kasv Ukraina ja Bangladeshi turul.

Maailma suurima keemiakontserni BASF aktsia tõusis 2,8% ja jõudis 69,27 euroni. Kui analüütikute konsensus ootas firmale kasumi langust, siis tegelikult kerkis puhaskasum 861 miljonilt 950 miljoni euroni.

Totali aktsia kerkis 1,6%, tasemeni 222,2 eurot. Ehkki Euroopa suuruselt kolmanda naftafirma rafineerimise ja keemiaüksuse kasum langes, aitas koondkasumit tõsta rekordtaseme juures kõikuv nafta hind. Kallis nafta aitas paisutada ka Royal Dutch Shelli kasumit, millel on tootmisprobleemid mässumeelses Nigeerias ja orkaanide poolt endiselt veel räsitud Mehhiko lahes. Kolmekordset kasumikasvu näidanud veokitootja MAN aktsia lisas hinnale 3,4% ja jõudis 64,20 euroni.

Nõrgalt liikus Unileveri aktsia (-2,9%, 569,5 penni). Hellemann'si majoneeside tootjana kuulsust võitnud firma kvartalimüük jäi analüütikute ootustele alla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing