Baidu avanes võimsa tõusuga

Peeter Teder 11. mai 2006, 00:00

USA aktsiaturul tegi eile suuri tegusid Hiina suurima otsingumootori Baidu.comi aktsia, mis avanes 25,3 protsenti kõrgemalt kui üleeile ja maksis 76,93 dollarit.

Hiina netifirma raporteeris enam kui kümnekordsest esimese kvartali kasumi kasvust. Internetifirma kasum kasvas 2,5 mln jüaanilt 35,2 mln jüaanini (54,2 miljoni kroonini). Firma käive kasvas 45,7 mln jüaanilt 135,6 mln jüaanini, vahendas Bloomberg.

USA aktsiaindeksid aga langesid eile USA keskpanga Föderaalreservi (Fedi) istungi ootel. Olulisim langeja oli Cisco Systems, mis odavnes 1,2 protsenti ja maksis 21,41 dollarit. Firma tegevjuht John Chambers teatas, et prognoosib firma majandusaasta esimese kvartali tellimuste kasvuks 10 kuni 12 protsenti. See valmistas osale analüütikutest pettumuse.

Euroopas libisesid aktsiad eile tänu dollari langemisele viie aasta kõrgeimatelt tasemetelt. Dollar on tänavu nõrgenenud 7,2 protsenti.

"Kui dollar jätkab samasugust liikumist, on sellel aktsiatele negatiivne mõju," ütles Deutscher Investment Trusti fondijuht Christian Schneider. "Euroopa aktsiad on käitunud väga ilusasti, kuid tugevnev euro töötab neile vastu."

Aktsiate hinnalangust juhtisid USAsse kaupu müüvad firmad nagu Royal Philips Electronics ja Siemens. Euroopa suurima tarbeelektroonikatootja Philipsi aktsia kaotas oma väärtusest 0,7 protsenti ning maksis 26,48 eurot. Euroopa suurima elektrotehnika tootja Siemensi aktsia langes 1,0 protsenti ja maksis 72,68 eurot.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing