Ajaleht: Uus Estonia teater võib tulla Lasnamäele

Gert D. Hankewitz 11. mai 2006, 09:29

Kultuurministeeriumi kava kohaselt võiks uus rahvusooper Estonia asuda Lasnamäel, aadressiga Tallinn-Paevälja-Sikupilli, kirjutab Eesti Ekspress.

Tallinna linnaplaneerimise ameti planeeringute osakonna juhataja Martti Preem kinnitab, et nende amet on kultuuriministeeriumi soovi arvesse võtnud praegu koostatava uue Lasnamäe üldplaneeringu juures. Preem lisab, et juba kehtivas üldplaneeringus on kohe Lauluväljaku kõrvale, väikeste eramute juurde ette nähtud ühiskondlik hoonestus.

Kultuuriministeeriumi riigivarabüroo juhataja Andres Nõlve ütleb, et ilmselt algab täpsem uue ooperimaja planeerimine ajavahemikus 2010-2015. Arvatavasti taaselustatakse Estonia asukoha komisjon, sest suurte kultuuriobjektide puhul, nagu ka näiteks KUMU või Eesti Rahva Muuseum, on kohavalik tekitanud suuri vaidlusi.

Ooperiteatri mere äärde ehitamise suhtes on Nõlve üsna skeptiline, sest linnavalitsuse viimaste plaanide kohaselt tuleb sadamaalale uus raekoda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing