Põhja prefektuur alustas Veepolitsei operatsioonidega

Gert D. Hankewitz 11. mai 2006, 14:33

Eile korraldas Põhja Politseiprefektuur koostöös veeteede ameti ja Põhja Piirivalvepiirkonnaga selle hooaja esimese Veepolitsei operatsiooni.

Veepolitsei operatsioonide koordinaatori Põhja prefektuuri Korrakaitseosakonna ülemkomissar Tiit Järva sõnul läks esimene operatsioon igati korda. “Seekord oli põhieesmärgiks laevaliikluse üldine seire ning meie käsutuses olevate vahenditega tutvumine,” ütles Järva. “Kõik sujus hästi ning edaspidi kavatseme väikelaevaliiklust ja rannaalasid regulaarselt kontrollida,” kinnitas ülemkomissar.

Viietunnise operatsiooni käigus jälgisid Põhja prefektuuri, veeteede ameti ja Põhja Piirivalvepiirkonna ametnikud laevaliiklust Tallinna lahel ning Pirita, Miiduranna ja Aegna sadamates. Pirita sadamas vormistas politsei väärteoprotokolli mehele, kes juhtis väikelaeva, omamata selleks vastavat juhtimisõigust.

Kuni sügiseni läbi viidavate regulaarsete operatsioonide käigus kontrollitakse meresõidu ohutusnõuete täitmist väikelaevade ja muude väikeujuvvahendite liikluses. Eesmärgiks on ka avaliku korra tagamine veekogudel ja rannaaladel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing