Rahandusministeerium loob rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise komisjoni

Gert D. Hankewitz 11. mai 2006, 10:25

Valitsus kiitis täna heaks rahandusministeeriumi eelnõu, luua valitsuskomisjon, et tõkestada rahapesu ja terrorismi rahastamist läbi siseriikliku koostöö.

Rahandusminister Aivar Sõerdi sõnul on rahapesu ja terrorismi rahastamist puudutavate regulatsioonide rakendamine ja rahvusvaheliste kohustuste täitmine Eesti riigi jaoks oluline. 'Seetõttu tuleb tagada erinevate vastutavate asutuste ning riigi- ja erasektori tihe ja tõhus koostöö,' märkis Sõerd.

Loodavat komisjoni hakkab juhtima rahandusministeerium ning liikmete hulka kuuluvad rahapesu ja terrorismi küsimustega tegelevad asutused: lisaks rahandusministeeriumile ka justiits-, sise- ja välisministeerium, riigiprokuratuur, kaitsepolitseiamet, keskkriminaalpolitsei rahapesu andmebüroo, finantsinspektsioon ning Eesti Pank. Lisaks sellele on komisjonil õigus moodustada nõukoda erasektori esindajatest, kes võivad komisjonile esitada ettepanekuid ja soovitusi.

Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise komisjoni töö sisuks saab olema valdkonnaga seotud küsimuste analüüs ning probleemidele ühiste lahenduste väljatöötamine. Sealhulgas koordineerib komisjon vastavate õigusaktide rakendamist ning uue rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse eelnõu väljatöötamist. Samuti teeb komisjon ettepanekuid rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise meetmete tõhustamiseks, osaleb rahvusvahelises koostöös ning Euroopa Liidu vastava poliitika väljatöötamises.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing