Stora Enso teeb lahtise uste päeva

Gert D. Hankewitz 11. mai 2006, 14:15

Laupäeval korraldab Stora Enso Timber üleriigilise metsanädala raames saeveskites lahtiste uste päeva, teatas ettevõte.

Kella 11-15 vahel saavad kõik huvilised tutvuda Paikuse, Sauga, Näpi ja Imavere saeveskite ning Viljandi liimpuidutehasega.

Stora Enso Timberi Baltikumi tegevjuhi Pekka Hukkaneni sõnul on avatud uste päevad ettevõttes kujunenud meeldivaks traditsiooniks ning hea võimalus näidata kõigile, millega tehased tegelevad. 'Puidutööstus annab Eestis tööd tuhandetele inimestele ning ka puidu kui taastuva ning keskkonnasõbraliku materjali kasutus suureneb aasta aastalt. Et inimesed paremini mõistaks, mida puidu töötlemine endast kujutab ning milliseid seadmeid ja tehnoloogiat kaasaegses tootmises kasutatakse, kutsumegi kõiki huvilisi seda oma silmaga vaatama,' sõnas Hukkanen.

Lahtiste uste päeval saab näha tehaste kogu tootmisprotsessi: palkide saabumine ja sorteerimine, saematerjali tootmine, võimalusel ka hööveldamine, komponentide tootmine ning pakendamine ja ladustamine. Ekskursioone juhivad ettevõtte töötajad ning päeva jooksul toimuvad need vähemalt 2 korda (kell 11 ja 13), kuid vajadusel ka tihedamini.

Stora Enso Timber on puidutööstusettevõte, mis pakub toote- ja teenuslahendusi puidutööstusele ja kaubandusettevõtetele kõikjal maailmas. Eestis kuuluvad Stora Enso Timberile Imavere, Näpi, Sauga ja Paikuse saeveskid ning Viljandi liimpuidutehas. Tehaste aastane tootmisvõimsus on 0,9 miljonit m3 saematerjali, millest ligi pool on järelvääristatud. Töötajaid on kokku 850.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing