Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Parim toiduaine on õlu

15. mai 2006, 17:02

Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi läbiviidud konkursi “Parim toiduaine 2006” võitis õlu Saku Kuld.

“Parim toit tervisele 2006” on Aura Õuna-Astelpajunektar, teatasid konkursikorraldajad.

Täna kuulutati Eesti toiduainetööstuse aasta tippsündmusel – “Parim toiduaine 2006” lõpubanketil välja 2006. aasta parimad toiduained.

Võitjatele autasusid üle andes rõhutas põllumajandusminister Ester Tuiksoo konkursi tähtsust kaasaegse Eesti toidu propageerimisel. 'Konkurss lisab meie igapäevastele toiduharjumustele uusi nüansse, juhib meid traditsioonilistest toitudest, mis on võtnud kindla koha eestlase toidulaual, uute huvitavate toodete juurde,' selgitas Tuiksoo.

“Parim toiduaine 2006” konkursil osalesid toiduained, mis on toodud Eesti turule ajavahemikus 1. jaanuar 2005 kuni 1. märts 2006. Esimeses voorus selgitati välja parimad tootekategooriates, mille võitjad osalesid parimatest parima valimisel teises voorus.

Tootekategooriate võitjad on:

Parim Piimatoode 2006 - BONO Luxus – Vahvli ja kirsitükkidega glasuurkohuke (OÜ Nantecom)

Parim Puu- ja Köögiviljatoode 2006 - Felix Kerge Borš (AS Põltsamaa Felix)

Parim Pagaritoode 2006 - Tallinna Teraleib (AS Leibur)

Parim Kondiitritoode 2006 - Valge šokolaad õhitud riisi ja mustikatükkidega (AS Kalev)

Parim Lihatoode 2006 - Keefirimarinaadis šašlõkk (AS Rakvere Lihakombinaat)

Parim Kaste 2006 - Tooteseeria Maitseõlid – taluvõi maitsega; küüslaugu maitsega; basiiliku maitsega (AS Werol Tehased)

Parim Alkohoolne Jook 2006 - Õlu Saku „Kuld” (Saku Õlletehase AS)

Parim Kalatoode 2006 - Külmsuitsu lõheportsjon vaakumpakendis (AS Spratfil)

Parim Mittealkohoolne Jook 2006 - Aura Active Õuna-Kirsi-Aroonia mahlajook (AS A. Le Coq Tartu Õlletehas)

Tooteid hindasid toidueksperdid Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudist, Eesti Põllumajandusakadeemiast, Tartu Ülikooli Arstiteaduskonnast, Veterinaar- ja Toiduametist, Tarbijakaitseametist, Tervisekaitseametist, Tallinna Ülikooli Loodusteaduste osakonnast, komisjonidesse kuulusid ka kaubanduskettide ostujuhid, toiduajakirjanikud, restoranide peakokad ja sportlased. Kõik komisjonide liikmed olid läbinud eelnevalt vastava koolituse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing