EPL: Vergi sadama müügihind on kerkinud juba 31,5 miljonini

16. mai 2006, 07:22

Vihula vallas asuv Vergi jahisadam on olnud müügis juba peaaegu aasta aega.

Sadama eest pakutud 20 miljonit krooni pidas Lääne-Virumaal tuntud toitlustusärimees Olev Puldre koos kahe rootslasest omanikuga liiga väheseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nüüd küsib sadama müüki vahendav kinnisvarafirma Hauston Arenduse OÜ selle eest 31,5 miljonit krooni.

Kinnisvaramaakler Medris Piir on aga seda meelt, et sadama eest küsitakse liiga kõrget hinda, see võiks olla 20–25 miljonit krooni. 'Sadamate ostjateks on siiski väga väike sihtgrupp, kes pole aga Eestist,' möönis ta.

Vergi poolsaarel kolmest kinnistust koosnevasse sadamakompleksi kuuluvad lisaks sadamale ja kaile veel bensiinijaam, kauplus ja angaar. Sadamas on jahtidele ja kaatritele poolsada kohta, kaks suuremat kaid võimaldavad randuda kuni 30 meetri pikkustel ja kolmemeetrise süvisega alustel.

Vihula vald müüs oma osaluse 1999. aastal Vihula valla elanikele, kütuseärimees Heiti Häälele ja kinnisvaraärimees Toonart Rääskile. Pärast seda sai sadama omanikuks Pärnu ja Haapsalu jahisadamaid haldav AS Vesivärav, kes omakorda müüs sadama edasi praegustele omanikele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing