Imre Michalsky müüs 30% Viljandi Akna ja Ukse aktsiatest peadirektorile

16. mai 2006, 14:09

Senine ASi Viljandi Aken ja Uks ainuomanik, Imre Michalskyle kuuluv OÜ Gregorius Invest on loovutanud 30% talle kuulunud aktsiatest peadirektorile.

Väärtpaberite Keskregister registreeris tehingu sel esmaspäeval. Äripäeva andmeil lepiti aktsiate müügis kokku aga juba märtsis, mil soomlane Paavo Mikko Juhani Lampinen valiti ettevõtte nõukogu liikmeks.
Lampinen tegutseb ASi Viljandi Aken ja Uks peadirektorina juba alates 2001. aastast, mil Imre Michalsky kutsus ta tööle peamiselt ekspordi suurendamise sihiga. Viljandi Aken ja Uks ongi viimastel aastatel üsna edukalt toiminud. Pärast sajandivahetuse aegu tabanud kriisi on Viljandi Aken ja Uks tegutsenud pidevalt kasumiga ning ettevõtte müügitulu on viimase viie aasta jooksul kahekordistunud, ulatudes mullu üle 270 miljoni krooni.
30 protsendi aktsiate üleminekut Paavo Lampineni omandusse kinnitas ettevõtte juhatuse liige Valdeko Kalma.
Äripäeva andmeil võib aktsiatehingu taga olla viis aastat tagasi kokku lepitud optsioon. Kaudselt kinnitab seda ka Lampineni viis aastat tagasi asutatud osaühing SIO Investments, mis pole siiani erilist majandustegevust arendanud ning on olnud ilmselt ooteseisundis aktsiate omandamiseks. Seda, kas aktsiad läksid otse Lampineni või tema osaühingu omandisse, ei õnnestunud välja selgitada.
Michalskyt ennast ei õnnestunud Äripäeval tabada. Tema abikaasa Maimu, kellele kirjade järgi kuulub 10% osaühingust Gregorius Invest, sõnas, et tema ei tea oma mehe tööasjadest midagi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing