Café d'Europe

Heidi Vihma 19. mai 2006, 00:00

Euroopa Regioonide Instituut korraldas Euroopa päeval 9. mail ürituse Café d'Europe, mis toimus 27 Euroopa kohvikus 27 Euroopa pealinnas, tähistamaks Euroopa kirjanduslikku ja kulinaarset mitmekesisust.

Kogu Euroopas peegeldavad kohvikud kohalikku suhtluskultuuri.

Läbi aegade on kohvikud olnud diskussioonide ja dialoogide pidamise kohad. Üks 27st üleeuroopalises ürituses osalenud kohvikust oli Bestseller Viru keskuse raamatupoes, kus sai kuulda kirjanik Mihkel Muti kirjutatud Euroopa-lugu ja oma Euroopa-loo võis kirjutada igaüks.

Kohvikuprogrammiga on seotud ka üle-euroopaline koogiprogramm "Sweet Europe", kus iga maa on välja pannud ühe traditsioonilise maiuse. Eestit esindab kaerahelbeküpsis: Bestselleris oli sellel päeval Itaalia tiramisu kaunistatud Eesti kaerahelbeküpsisega. Vt. ka www.cafeeurope.at.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing