Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Indias ajaloo suurim langus

Romet Kreek 19. mai 2006, 00:00

India börsi tabas eile ajaloo suurim kukkumine, vähemalt punktiarvult. India indeks Sensex kukkus 826 punkti ehk 6,76 protsenti, 11391,43 punktini. India meedia nimetab seda börsikrahhiks. Protsentuaalselt on tegu kahe aasta suurima kukkumisega. Aktsiaid müüsid paaniliselt välismaised institutsionaalsed investorid, aga ka India kohalikud väikeinvestorid.

Süüdlasena toodi välja inflatsioonihirmu USAs, mis võib viia kõrgemate intressideni USAs ja raha väljatõmbamiseni arenevatelt turgudelt. Välismaised investorid on nelja päevaga müünud pea 550 mln dollari eest India aktsiaid. Tavaliselt ostavad välisinvestorid päevas keskmiselt 118,6 mln dollari eest India aktsiaid.

India rahandusminister Palaniappan Chidambaram keeldus kommenteerimast aktsiaturu kukkumist.

India pole sugugi üksi. Aktsiaturud on viimase nädalaga kandnud päris valusaid kaotusi Türgist Venemaani. Arvestades eelnenud tõusu, ei tohiks see muidugi imestama panna. Küsimus on pigem selles, kas tegu on väikse ja lõhiajalise jõnksuga alla või pikemaajalise trendi muutusega. Eestlased, kes on kasutanud Indiasse raha paigutamisel põhisumma säilimisega garanteeritud investeerimishoiuseid, on suhteliselt heas seisus.

Kuid langenud pole vaid arenevad turud, vaid ka arenenud turud nagu Rootsi. Rootsi aktsiaturg langes üleeile üle nelja protsendi, mille peale sealne majandusleht Dagens Industri kirjutas, et et Stockholmi börsil kukkus põhi alt. Müümas pole väikeinvestorid ja koduperenaised, vaid hedge-fondid ja institutsionaalsed investorid.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing