Maailma tipud ristavad Kalevi spordihallis mõõgad

Mikk Jürjens 19. mai 2006, 00:00

Laupäeval ja pühapäeval toimub Kalevi spordihallis Eesti Vehklemisliidu poolt korraldatav maailmakarika etapp "Tallinna Mõõk 2006".

Alates 1971. aastast korraldatav turniir on tänavu läbi aegade osavõturohkeim ja nimekaim. Kokku on Tallinna oodata 171 vehklejat 26 riigist. Peakorraldaja ja Eesti Vehklemisliidu peasekretäri Tõnu Nurga sõnul on publikumagnetiks väga tugev konkurents. "Nagu suusatamises, on ka vehklemises kuum grupp ja sinna kuulub 32 sportlast. Tallinna tuleb neist 24," selgitas Nurk ja tõi võrdluseks, et eelmistel kordadel on kuumast grupist kohal olnud mitte rohkem kui kolmandik.

2005. aasta maailmameistrivõistluste kaheksast parimast vehklejast on kohal kuus. "Meeskondlikus arvestuses MMil esikolmikusse tulnud Ungari, Prantsusmaa ja Saksamaa on kõik väljas täisrivistuses."

Eestlasi on Kalevi spordihallis võistlustulle astumas vähemalt 24 ning kui mõni välisriikide esindaja lähipäevil otsustab siiski Tallinnasse mitte tulla, võib kohalikke sportlasi veelgi nimekirja tulla. "Ainus tingimus on rahvusvahelise litsentsi omamine," märgib Nurk.

"Tallinna Mõõk 2006" algab Kalevi spordihallis laupäeval kell 15 ja pühapäeval juba kell 8.30. Finaalid leiavad aset kell kolm. Sissepääs kõigile huvilistele tasuta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing