Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: Viljar Jaamu tahab Eesti firmades tootmist uuendada

22. mai 2006, 07:28

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) värske juht Viljar Jaamu peab vajalikuks euroraha suunamist firmade tootmisseadmete väljavahetamisse.

'Aknast välja vaadates näeme, et igal pool Eestis vajatakse raha. Pole sentimeetritki, kus seda vaja poleks,' ütles Viljar Jaamu intervjuus Eesti Päevalehele. 'Turismi infrastruktuur vajab arendamist: rajada tuleb toitlustamiskohad, teeviidad, matkarajad, tualetid jne.'

Jaamu sõnul vajaks toetamist tootmisettevõtete tehnika uuendamine. 'Huvi selle vastu on suur, näiteks masina- ja puidutööstuses. Kõige tähtsam on, et ettevõtjate ring, kes seda toetust taotleda saaksid, oleks võimalikult suur, muidu pole sel mõtet. Samuti peaks selle toetusmeetme kogumaht olema üsna suur, sest tehnika uuendamine on kallis tegevus,' ütles ta.

Küsimus on toodete kvaliteedi parandamises ja tööjõu harituses. Kui tuleb uus tehnika, peavad töötajad saama uue kvalifikatsiooni. 'Haritumana loovad nad suuremat lisaväärtust ja saavad ka rohkem palka,' lausus Jaamu.

'Mulle ei ole kunagi sümpatiseerinud väljend 'Eesti Nokia'. Me ei peaks kelleltki ideid kopeerima, vaid ise mõtlema ja tegema, kasutades võimalikult eesrindlikku tehnikat,' ütles Jaamu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing