Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: Eestlaste lemmikkaubad on sigaretid, õlu ja viin

29. mai 2006, 07:19

Nii Eestis kui ka teistes Balti riikides müüvad väikesed toidukauplused, kioskid ja bensiinijaamade müügikohad kõige rohkem sigarette, õlut, viina ja leiba.

Nii selgus uuringufirma ACNielsen Eestis, Lätis ja Leedus korraldatud uuringust. Kümne olulisema toote ostetavuse pingereas on piim kõige viimasel kohal, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kümnest olulisemast tootegrupist moodustatud pingereas järgnevad neile töödeldud liha ning karastusjoogid ja kali. Kui Eestis on piim kümnendal kohal, siis Balti riikides tervikuna ei mahu ta isegi kümne enamostetud toote gruppi, sest sellel kohal on vesi.

Eestis ostetakse piima üha vähem. Eelmisel aastal langes läbimüük võrreldes 2004. aastaga enam kui viiendiku võrra ehk 22,1 protsenti. Seevastu on kasvanud 'long drinkide' müük.

Suurim keskmine hinnatõus oli Eestis eelmisel aastal suitsude ning töödeldud lihatoodete osas. Kuigi eestlased ostsid eelmisel aastal kuus protsenti vähem sigarette, kasvas läbimüük 3,7 protsenti. Kümne enam ostetud tootegrupi edetabelisse mahuvad Balti riikides veel kohv, 'long dringid', mahlad ja mahlajoogid.

Suurtest toidupoodidest, super- ja hüpermarketitest eelistasid eestlased eelmisel aastal osta kõige enam töödeldud liha, võrreldes 2004. aastaga on selle läbimüük kasvanud kolmandiku ja kogused enam kui neljandiku. Pingereas järgnevad õlu, sigaretid, viin, leib, piim. Balti riikides kokku on aga nn modernses kaubanduses esikohal õlu, siis töödeldud liha, viin ja sigaretid.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing