Kõrgemat palka maksavad välisosalusega ettevõtted

Krista Taim 30. mai 2006, 00:00

Suur, 18,7protsendine palgatõus oli statistikaameti teatel ka alla 50 töötajaga Eesti firmades, kuid seal jääb keskmine kuupalk kõigest 7893 krooni peale. See on ka alla statistilise keskmine kuupalga, mis oli 8591 krooni.

"Keskmine palk meil tehases küll üksteist ja pool tuhat pole, pigem jääb kuue-seitsme tuhande kanti. Ehitus on kindlasti see, mis keskmist üles ajab," sõnas väliskapitalil põhineva madratseid ja madratsikatteid tootva firma Hilding Baltic tegevjuht Janek Haud. Tema sõnul pole 2006. aastal palgatõusu olnud ning keskmiselt ollakse teiste tekstiiliettevõtetega sama pulga peal.

Ehitusfirma Lemminkäinen Eesti ASi tegevjuhi Avo Lillemäe sõnul jäi neil mullu palgatõus 10 protsendi kanti. "Meil on projektijuhtimise firma, tööl on kõik insenerid ja siis keskmine tuleb kõvasti kõrgem kui 11 500 krooni," sõnas Lillemäe.

Tema hinnangul on kindlasti suure keskmise kasvu protsentides teinud ehitustööliste palgad, mida on tagant utsitanud just töötajate nappus.

Eesti kapitalil põhinev AS Windoor tõstis sel aastal palku ca 20 protsenti. "Palgatõus on praegu tootlikkuse tõusust päris ohtlikult ees," sõnas alumiinium- ja klaasfassaade paigaldava firma juht Tõnu Ord.

Lasterõivaste tootja OÜ Lenne tegevjuhi ja omaniku Urmas Leemani sõnul tõusid ettevõttes palgad keskmiselt 10 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing