Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Maikuu tõi nii suurima kui ka halvima aktsiaemissiooni

ÄP 31. mai 2006, 00:00

Kõige suurema IPO korraldas MasterCard, kaasates turult 2,4 miljardit dollarit. Kõige kehvemini on läinud aga internetitelefoni pakkujal Vonagel, mille aktsia kukkus esimesel börsipäeval 13%.

Kokku on mais toimunud USA börsdel 15 uusemissiooni, mille käigus on kaasatud 5,6 miljardit dollarit. Summa on suur eeskätt tänu MasterCardile, muidu oleks IPOde maht jäänud eelmise aastaga samale tasemele.

Kõik peale kahe börsil debüteerinu - Vonage ja DynCorpi - lõpetasid esimese päeva märkimishinnast kõrgemal. Kõige suurema tõusu tegi vähe tuntud Basin Water, mis toodab veepuhastusseadmeid. Aktsia rallis esimesel päeval 39%.

Juunis ootavad investeerimispankurid tugevat uusemissioonide perioodi. Kuigi USA turud võtsid eelmisel nädalal otsa ülespoole, valitseb veel ebakindlus seoses naftahindade ja USA keskpanga intressipoliitikaga. See teeb börsile tulevate firmade jaoks hinna määramise raskemaks ning nõrgemad ettevõtted võivad parema investeerimiskeskkonna ootuses turuletuleku edasi lükata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing