Puitpakendeile nõutakse märgistust

Rivo Sarapik 31. mai 2006, 00:00

Pakkematerjali vastavusmärgiga märgistamise nõue tuleneb rahvusvahelisest fütosanitaarmeetmete standardist ISPM 15.

Puidust pakkematerjalide hulka kuuluvad: pakkekastid, salved, vaadid, puitalused, tugipostid, aluspuud jne. Standardi kohaselt peab kogu puidust pakkematerjal olema valmistatud toormest, mis välistab puidukahjustajate leviku.

Pakkematerjal peab olema läbinud kas kuumtöötlemise või olema töödeldud metüülbromiidiga. Pakkematerjalile peab olema kantud töötlemisviisi tõendav vastavusmärk. Märgistuseta puitalused ja puittaara kuuluvad hävitamisele või tagasisaatmisele.

Puidust pakendite eeltöötlemist nõudvate riikide nimekirja leiab taimekaitseinspektsiooni kodulehelt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:16
Otsi:

Ava täpsem otsing