Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rimi loobub logistikaosakonnast ning tõi Eestisse uue logistikafirma

Gert D. Hankewitz 31. mai 2006, 12:01

Rimi teatas täna, et toob Eestisse lisaks eelmisel aastal alustanud turvafirmale Grifs veel ühe Läti ettevõtte BalDis, mis hakkab keti logistikat korraldama.

Eelmise aasta suvel teatas Rimi, et ei kasuta enam Eesti turuliidri Falcki teenuseid, vaid palkab oma poode turvama siin turul täiesti tundmatu Läti päritolu firma Grifsi. Mainitud ettevõte pakub turvateenust Rimile ka Lätis ja Leedus, mistõttu oligi emafirma otsus, et nii peab olema ka Eestis.

Täna tegi kaubanduskett teatavaks veel ühe emafirma otsuse, nimelt, et Rimi ei peaks enam ise oma logistikat korraldama, vaid palkab selleks samuti Lätist siia toodud logistikaettevõtte nimega BalDis Estonia. “Meie jaoks on olulisimaks eesmärgiks keskenduda jaekaubandusele, saavutada kuluefektiivsus ja tagada toimiv koostöö Baltimaades,” kommenteeris Rimi Ruth Laatre pressiteates muutuse põhjust.
Tegemist on küll Läti firmaga, kuid seekord pole uus firma täiesti tundmatu kuna see kuulub omakorda saksa päritolu Alpha Groupile, kellel on üle Euroopa 36 tütarfirmat.

Kui eelpool juttu olnud Grifsil on siiamaani suure tööjõupuuduse tõttu teenuse pakkumisega raskusi, andis Rimi suhtekorraldusjuht Mare Bakker mõista, et BalDisel selliseid muresid ei tule, kuna näiteks autod, millega varem Rimi ise kaupa laiali vedas, saab BalDis koos juhtide ning muu personaliga lihtsalt endale. Samuti kinnitas Rimi, et logistikateenuse ülevõtmisega ei kaasne töökorraldust või –tingimusi puudutavaid muudatusi, töötajate töölepingud võetakse üle muutmata kujul ning koondamisi ei kavandata. Samuti ei muudeta seniseid töötasusid ja motivatsioonipõhimõtteid. „BalDis ongi loodud selleks, et Rimile logistikat korraldada,” lisas Bakker, täpsustades, et ka pikemas perspektiivis, ei hakka firma teistele logistikat vajavatele firmadele teenust pakkuma.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing