Virumaa Teataja: Rakvere lihakonservid lähevad Saksamaale

31. mai 2006, 08:13

Rakveres Näituse tänavas tegutsev AS MAAG Konservitööstus läbis põhjaliku uuenduskuuri ja mai teises pooles läks konservide tootmine uutel liinidel lahti.

MAAG Konservitööstuse täielikku rekonstrueerimist alustati 2006. aasta esimeses kvartalis ja seejärel paigaldati ka uus tootmisliin. Proovipartiid valmisid 22.-24. maini ja 25. mail alustati tootmist, kirjutab Virumaa Teataja.

Nüüd on konservitööstusel kaks tehnoloogilist liini, mis võimaldavad valmistada ligi 50 erinevat toodet. Tootmisruumides on pinda 1868 ruutmeetrit.

ASi MAAG Grupp turundusjuhi Lauri Laidre sõnul oli vana tootmishoone amortiseerunud. 'Sisuliselt jäid ehitustööde käigus püsti vaid hoone välisseinad. Kõik muu tuli uuesti rajada,' nentis ta. Laidre rääkis, et hoonesse investeeriti 13 miljonit krooni. 'Tootmisseadmed ostsime Saksamaalt ja need läksid meile maksma 10 miljonit krooni,' täpsustas turundusjuht kulutusi.

Konservitööstuse tootmismaht suureneb ligi poole võrra. Uued seadmed võimaldavad toota konservitüübist olenevalt kuni pool miljonit toosi konserve kuus. AS MAAG Konservitööstuse käive oli 2005. aastal 25 miljonit Eesti krooni, tänavuseks prognoositakse juba topeltkäivet.

Koduturu sortiment jääb samaks. Eestisse valmistatakse 18 erinevat toodet kaubamärgi Frank Pott all. Tulevikus lisandub aga 35 uut toodet, mis kannavad Reinsdorferi kaubamärki. 'Neid hakkame tootma Saksamaa poekettidele,' rääkis Lauri Laidre. 'Esialgu turustame neid tooteid ainult Saksamaal, hiljem ka Eestis ja mujal Baltimaades,' tutvustas ta edasisi plaane.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing