Rimi logistika läheb Lätist toodud firma kätte

Gert D. Hankewitz 01. juuni 2006, 00:00

Eelmise aasta suvel teatas Rimi, et ei kasuta enam Eesti turuliidri Falcki teenuseid, vaid palkab oma poode turvama Läti päritolu firma Grifsi.

Eile tegi kaubanduskett teatavaks veel ühe emafirma otsuse, nimelt et Rimi ei peaks enam ise oma logistikat korraldama, vaid palkab selleks samuti Lätist siia toodud logistikaettevõtte BalDis Estonia.

"Meie jaoks on olulisim eesmärk keskenduda jaekaubandusele, saavutada kuluefektiivsus ja tagada toimiv koostöö Baltimaades," kommenteeris Rimi juht Ruth Laatre pressiteates muutuse põhjust. Tegemist on küll Läti firmaga, kuid see kuulub omakorda Saksa päritolu Alpha Groupile, kellel on üle Euroopa 36 tütarfirmat.

Kui Grifsil on siiamaani tööjõupuuduse tõttu teenuse pakkumisega raskusi olnud, andis Rimi suhtekorraldusjuht Mare Bakker mõista, et BalDisel selliseid muresid ei tule, kuna näiteks autod, millega varem Rimi ise kaupa laiali vedas, saab BalDis koos juhtide ning muu personaliga lihtsalt endale.

"BalDis ongi loodud selleks, et Rimile logistikat korraldada," lisas Bakker, täpsustades, et ka pikemas perspektiivis ei hakka firma teistele logistikat vajavatele firmadele teenust pakkuma.

Logistikafirma Via3L juhataja Ago Raudsepp ütles, et logistikaosakonnast loobumine tuleb Rimile ainult kasuks. "Esiteks võidab Rimi selle kaudu, et saab edaspidi 100% keskenduda jaekaubandusele. Ja teiseks, võidab Rimi selle kaudu, et uus ettevõte saab omakorda tegeleda 100% logistikaga ja selle kvaliteet peaks loogiliselt võttes paranema," sõnas Raudsepp.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing