EPL: Eesti ametiühing tahab tõsta kõigi Tallinki laevade töötajate palka

06. juuni 2006, 07:19

Tallink nõustus boikoti survel tõstma Superfasti laevade töötajate palga mitmekordseks.

'See, et leping sündis, on hea,' kinnitas Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu juht Kaia Vask, kuid see, et teised Tallinki töötajad hakkavad saama mitu korda väiksemat töötasu, ei ole tema arvates ei hea ega õiglane, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Teiste liinide töötajad tunnevad end sandisti,' nentis Vask, kelle telefon helises eile vahetpidamata, teises otsas segaduses olevad Tallinki liinide töötajad. 'See ei ole firmale kasulik, kui palga diferents on nii suur.'

Tallinki esindaja Peter Roose kinnitas eile, et Soome sadamates boikoteerinud ametiühinguga jõuti kokkuleppele vaid kolme Superfasti laeva personali palga tõstmises. Sel kuul tõstetakse seal palgad 60 protsendini Soome palkadest ning kahe aasta pärast samale tasemele.

Vaski sõnul soovisid nad läbirääkimistel osaleda ning nõuda kogu töötajaskonna palga tõstmist – esialgu oli see ka Tallinki kindel seisukoht, et palka ei tõsteta ainult ühel liinil –, kuid otsustavad läbirääkimised peeti siiski vaid Soome ametiühinguga.

Tõsiasi, et Tallink ei fikseeri oma töötajaid ühelegi laevale ning ka Superfastide töötajaid võib juhtkond suunata teistele laevadele ja vastupidi, teeb veel keerulisemaks ennustamise, kuidas ja kes lubatud palgatõusust võidab. Superfastidest võivad kujuneda omamoodi karistus- või preemialaevad 'halbadele' või 'headele' töötajatele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing