Weroli tehas seiskus

06. juuni 2006, 15:21

Õlitootja Werol Tehased seiskas pärastlõunal Jõgeva külje all asuva tehase, kuna omandivaidluses üks osapool AS Pere Leib Tootmine peatas rapsiseemne tarned.

'Eks need tõrked tarnimises tekkisid sellest, et Werol pole kõiki kohustusi mingil hetkel saanud täita, aga on ju olemas lepingujärgsed viisid, kuidas toimida,' ütles juuni lõpus Weroli uueks juhiks määratud Henn Ruubel, vahendab ETV24.

Ettevõtte enampakkumisel osalenud ja selle tulemused vaidlustanud Pere Leib Tootmine on varem ajakirjanduse vahendusel süüdistanud Werolit 41 miljoni kroonises võlgnevuses rapsiseemne tarnete eest, kuid Weroli esindajad on süüdistused tagasi lükanud.

'Weroli seemnetarbimine on ligi 200 tonni päevas ja Pere Leib on jäänud võlgu ligi 4000 tonni seemet,' rääkis Ruubel. Tema sõnul ei ole alternatiivsetele tarnijatele ümber lülitumine lühikese aja jooksul võimalik.

Pere Leib Tootmine sõlmis kevadel rapsiseemne kokkuostulepingud Eesti tootjatega, muutudes sisuliselt ainsaks rapsiseemne tarnijaks Werolile.

Aprillis korraldas põllumajandusministeerium riigile kuuluva Weroli aktsiate enampakkumise, mille võitis ärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv osaühing Dovelin Baltic 52 miljoni kroonise pakkumisega. Ärimees Rein Kilgile kuuluv Pere Leib Tootmine, kes oli 32 miljoni kroonise pakkumisega üks kolmest Weroli kosilasest, esitas otsuse vastu

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing