Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

ÄP 5 aastat tagasi: Eesti majanduskasv välistuulte meelevallas

ÄP 07. juuni 2006, 00:00

Majandus kasvas esimeses kvartalis 5,1%, mis ületas veidi analüütikute ootusi (analüütikud ootasid keskmiselt 4,8protsendilist kasvu), kuid teisel poolaastal kasv välisnõudluse languse tõttu väheneb ning aastane SKP kasv jääb mullusele alla ega ületa 5%. Nii kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Muidugi oli rõõmustav, et tulemus oli parem kui ootasime," tõdes 4-4,5protsendilist majanduskasvu prognoosinud Trigon Marketsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk. Samas lisas ta, et aprillikuu väliskaubanduse numbrid olid koledad nii ekspordi kui ka impordi osas. "Tundub, et asjad lähevad endiselt allapoole," lausus ta.

Investeerimispanga Suprema analüüsiosakonna juhataja Veikko Maripuu tõdes, et kuigi esimese kvartali majanduskasv oli nende prognoositud 4,2% kõrgem, langetab Suprema siiski aastaprognoosi varasemalt 5,3% tasemelt 5% tasemele.

Hetkeseis: Hiljem tuli vaid üks kvartal alla 5%, seega on asjad läinud kenasti ülesmäge, eriti eelmisel ja sel aastal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing