Lipstok esitles edukat aastaaruannet

ÄP 07. juuni 2006, 00:00

Lipstoki sõnul on Eesti majanduskasv kiire, tööhõive üle ootuste kõrge ning ettevõtete ja eraisikute tulevikuoptimism järjest suurem. Eesti riigireitingud püsivad endiselt kõrged ning välisinvestorid usaldavad Eesti majandust.

Eesti Panga tegevus on lähtunud strateegilisest ülesandest tagada 2006. aastaks tehniline valmisolek euroalaga liitumiseks. Keskpanga ja valitsuse eesmärk on võtta euro kasutusele niipea, kui on täidetud kõik vajalikud tingimused. Eesti täidab kõiki euroga liitumise nõudeid (Maastrichti kriteeriumid), välja arvatud inflatsioonikriteeriumi. Praegu on tõenäoline täita kõik Maastrichti kriteeriumid 2007. aasta esimesel poolel ja ühineda euroalaga 1. jaanuaril 2008.

Lipstok märkis, et Eesti praegune rahapoliitiline raamistik toimib sujuvalt. Eesti osalemine ERM2 raamistikus ehk euro ooteruumis on meie rahasüsteemile olnud probleemitu.

Lipstok rõhutas, et Eesti täidab ja järgib edukalt ERM2 nõudeid, kroon on stabiilne ja seega puudub igasugune alus väita, et krooni praegust kurssi eurole üleminekul devalveeritakse. Eesti Panga presidendi sõnul kinnitab usku Eesti krooni stabiilsusse tõsiasi, et Eesti intressid on sisuliselt võrdsustunud euroala omadega. "Meie intressid oleks palju kõrgemad, juhul kui Eesti raha- ja majanduspoliitikasse ei usutaks," sõnas Lipstok.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing