Kreenholmi töötajate arv väheneb veel 300 võrra

Harry Tuul 12. juuni 2006, 00:00

"Meil ei ole plaanis kollektiivi vähendada, vaid jätkub normaalne asjade käik - inimesed tulevad ja lähevad," ütles Kreenholmi peadirektor Matti Haarajoki, kelle sõnul töötab ettevõte nii paljude inimestega, kui neil on, ja aasta jooksul väheneb nende hulk 300 võrra.

Viimase kolme aasta jooksul on Kreenholm koondanud ligikaudu 1500 töötajat.

Ettevõtte keerulist olukorda süvendab veelgi ASi Narva Vesi kavandatav hinnatõus, mis tähendaks Kreenholmile aastas vähemalt 30 miljoni krooni eest lisakulusid.

Reedene Ida-Viru ajaleht Põhjarannik kirjutas, et Kreenholmi töötajate neljapäevane meeleavaldus ei pannud Narva linnavolikogu loobuma järsust vee hinna tõstmisest, mistõttu võib tekstiilikontsern üldse oma tegevuse Narvas lõpetada.

Ka Haarajoki on ise varem Äripäevale kinnitanud, et kui kohalik omavalitsus uued tariifid tõesti kinnitab, võib otsuse tagajärjeks olla 3300 töötaja koondamine ja ettevõtte sulgemine.

"Meie strateegia on olnud kontsentreerida kogu tootmine Narva ja hoida seda seal," kummutas Haarajoki kuuldused tegevuse lõpetamisest.

Haarajoki sõnul sulges sel eesmärgil Boras Wäfveri kontsern, millele kuulub ka Kreenholm, kaks tehast Rootsis ja tõi kõik seadmed Narva, kus püütakse palgata võimalikult palju kohalikke elanikke. "Me kasutame ka allhankeid, kuid vaid selleks, et suurendada mahtusid," sõnas Haarajoki ja lisas, et allhangeteks kasutatakse kohalikke väikefirmasid.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing