Venelased müüvad Luukasele jupi naftaärist

15. juuni 2006, 09:09

Venelased müüvad Aadu Luukasele jupi naftaärist, kirjutab Eesti Ekspress.

Eesti naftatransiidi vaimne isa Aadu Luukas valiti mai alguses viieks aastaks Iru elektrijaama juures suurt mahutiparki omava õlifirma Trendgate nõukogusse ja peagi kuulub ta ka ettevõtte omanikeringi.
'Mis siin salata, tehing on vormistamisel,' ütles Luukas Ekspressile
Väärtpaberite keskdepositooriumi andmebaas näitab, et mai alguses vahetas omanikku 15 protsenti Trendgate"i aktsiapakist. Luukas märkis, et nii suureks tema osalus siiski ei kujune, kuid nimetatud tehing 'võis olla seotud' tema ostuga.
Luukas märkis ka, et 'passiivne olla ta ei kavatse', kuid täpsemat infot saab anda alles mõne nädala pärast, kui tehing on jõustunud.
Trendgate"i põhiomanik on Malmös registreeritud ettevõte Estview, kuid seda vaid formaalselt, sest siinsed äriringkonnad, poliitikud ja jõustruktuurid teavad juba ammu, et õlifirma tegelik peremees on Venemaa ettevõte Severstaltrans.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing