Venelased müüvad Luukasele jupi naftaärist

ÄP 16. juuni 2006, 00:00

Eesti naftatransiidi vaimne isa Aadu Luukas valiti mai alguses viieks aastaks Iru elektrijaama juures suurt mahutiparki omava õlifirma Trendgate nõukogusse ja peagi kuulub ta ka ettevõtte omanikeringi.

"Mis siin salata, tehing on vormistamisel," ütles Luukas Ekspressile.

Väärtpaberite keskdepositooriumi andmebaas näitab, et mai alguses vahetas omanikku 15 protsenti Trendgate'i aktsiapakist. Luukas märkis, et nii suureks tema osalus siiski ei kujune, kuid nimetatud tehing "võis olla seotud" tema ostuga.

Luukas märkis ka, et "passiivne olla ta ei kavatse", kuid täpsemat infot saab anda alles mõne nädala pärast, kui tehing on jõustunud.

Trendgate'i põhiomanik on Malmös registreeritud Estview, kuid seda vaid formaalselt, sest siinsed äriringkonnad, poliitikud ja jõustruktuurid teavad juba ammu, et õlifirma tegelik peremees on Venemaa ettevõte Severstaltrans.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing