Kus elavad bensiinimüüjad?

Merike Lees 19. juuni 2006, 00:00

Neljapäevane Äripäev kirjutas nafta hinna pikast langusest. Kolm nädalat allapoole liikunud naftahinnad andsid lootust Eesti autoomanikele, et langus jõuab ka siinsele turule ja bensiinihind kukub. Aga võta näpust! Hoopis tõusis!

Taas sai kinnitust see, et naftahinna langus maailmaturul Eesti bensiinihinda ei mõjuta. Või õigemini, mõjutab ühtepidi.

Kui maailmas sai naftahind väikese tõuke ülespoole, andis see kohalikele bensiinimüüjatele oodatud ettekäände hindade tõstmiseks, kusjuures tõus oli langusega võrreldes minimaalne: langus kokku 5% ja tõus 0,9%. Neste Eesti jaemüügijuht Ivar Kohv põhjendas hinnatõusu sisseostuhindade kallinemisega pikema perioodi vältel.

Mis maailmas küll need bensiinimüüjad elavad, et see pikk hinnalangus neist mööda läks?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing