Börsikommentaar: Tallinki aktsionäridel pole millegi põhjal otsutada

19. juuni 2006, 15:07

Enim tehinguid tehti täna rahvaaktsiaga – Tallinki omaga. 44 tehingus Tallinki aktsiaga tuli 3,6 mln kroonine käive.

Aktsia hind tõusis 0,55 protsenti, 57,42 kroonini ehk 3,67 euroni.

22. juunil toimub Tallinki aktsionäride erakorraline üldkoosolek, kus soovitakse kinnitada Silja Line ost ja uute aktsiate emiteerimine. Samas pole aktsionäridel millegi põhjal otsuseid langetada.

Päris huvitav on võrrelda Eesti mõistes suurtehingut täna avaldatud Euroopa mõistes suurtehinguga. Nokia ja Siemens loovad oma võrguseadmete üksuste baasil ühisettevõtte. Huvitav – Nokia räägib rahalises mõõdus sünergiast ja sellest palju kavatsetakse koondada töötajaid. Tallink pole sellelaadset informatsiooni avaldanud – kuigi soovitakse aktsionäridelt heakskiitu tehingule. Samuti pole Tallinki juhtkond teinud teatavaks aktsionäridele teatavaks ettepanekut, kui palju nad soovitavad määrata Tallinki aktsia emissioonihinnaks, mis läheksid Sea Containersile. Kuigi Tallink on avaldanud mahuliselt palju informatsiooni, ei leidu seal sisulist infot, mille baasilt peaksid aktsionärid üldkoosolekul otsustama, kas kiita tehing ja aktsiate emiteerimine heaks või mitte.

Võib-olla ei suuda Eesti ettevõtted enam tulevikku prognoosida, rääkimata sünergiaefektidest. 1997. aastal veel oskasid. Leedus oskavad või suudavad vähemalt sealse regulatsiooni alusel ettevõtted aastakäivet prognoosida. Mõned ettevõtted saavad sellega ka Eestis hakkama. Muidugi piisab nii avaliku ettevõttena tegutsemisest, nagu börsi miinimumnõuded seda nõuavad.

Seitsmest tehingust tuli Eesti Ehituse aktsia käibeks 6,7 mln krooni. Aktsia hind jäi 94,66 kroonile ehk maksis 6,05 eurot.

Merko Ehituse aktsia hind langes 2,5 mln kroonise käibe juures 13 euroni ehk 203,41 kroonini. Tallinna Vee aktsia hind tõusis 1,4 mln kroonise käibega 2,34 protsenti, 13,10 euroni ehk 204,97 kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing