Suurim maksuvõlglane maksab endale 24 mln krooni dividende

19. juuni 2006, 09:01

Toomas Peek, kes käib maksuametiga kohut oma maksuvõla pärast, otsustas maksta endale 24 miljonit krooni dividende.

Osaühing Monteray Holdings maksab oma ainuomanikule ja juhatuse esimehele Toomas Peegile 2005. aasta kasumi arvelt dividende 24 miljonit krooni. Aasta tagasi maksis Peek endale osaühingu kasumist dividende 20,1 ning kaks aastat tagasi 15,13 miljonit krooni dividende. Monteray Holdings on investeerimisfirma, mille tulu pärineb löviosas oma tütarettevõttest, Neitsisaartel registreeritud firmast Gillworth Holdings Inc. Nimetatud firma tekkis Peegil aastaid tagasi seoses oma osaluse müügiga tänases operaatorfirmas Tele2.

Sellesama osaluse müügiga on seotud ka maksuvõlg, mille Peek on kohtus vaidlustanud. Maksuameti kinnitusel ulatub Peegi võlg kuni 25 miljoni krooni kroonini, millest otsene võlg moodustab 13,5 miljonit krooni ja intress ülejäänud osa. Tänavu kevadel jättis Tallinna halduskohus maksuameti nõude jõusse. Peek kaebas halduskohtu otsuse edasi ning võib arvata, et lõplik selgus saabub alles pärast Riigikohtu otsust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing