Suvesari 'Mõisaromantika' alustab Roosna-Allikult

Kersti Inno 22. juuni 2006, 00:00

"Corelli Music" alustab eeloleval nädalal uut kontserdisarja "Mõisaromantika". See on suvesarja "Eesti mõisad" järg, mis pakub läbi aasta elamusi kauni interjööri ja väärtmuusika koosmõjust.

Sarja eesmärk on juba täielikult valminud mõisakoolide ja kunstihuviliste omanikega mõisate ballisaalid pidevate kontserdikohtadena toimima panna ja tutvustada seal laiemalt Eesti professionaalseid muusikuid.

Mõisate valikul alustab "Corelli Music" neist mõisatest, mille ajalugu ja arhitektuuri on juba põhjalikult tutvustatud aastast 1999 toimunud igasuvise heategeva kontserdisarja "Eesti mõisad" raames.

Esimesed kolm "Mõisaromantika" kontserti jõuavad mõisatesse Eesti Mõisakoolide Ühenduse suvise menuka külastusmängu "Unustatud mõisad" raames. Avakontsert on neljapäeval, 29. juunil kell 18 kaunis Roosna-Alliku mõisas, barokkansambel "Corelli Consort" esitab prantsuse ja saksa muusikat. Sama kava saab kuulata ka 8. juulil kell 19 Mooste mõisas.

Viimane külastusmängu kontsert on laupäeval, 29. juulil kell 18 Tõstamaa mõisas, kus varajase muusika stuudio "Cantores Vagantes" pakub kuulata inglise muusikat. Tulles kohale tund enne kontserdi algust, jõuate veel mõisa ekskursioonile.

Suve lõpetab kontsert 26. augustil kell 18 Mäetaguse mõisas, kus "Corelli Consortiga" osaleb solistina praeguse aja üks huvitavamaid noori muusikuid, kontratenor Risto Joost.

Edasi hakkavad üle Eesti mõisates kontserdid toimuma iga kuu. Lisaks barokkaja muusikale on kavas klaveriõhtud, vararomantismi laululooming, Viini klassikute ning ka näiteks "Jõulud mõisas" džässkontserdid.

Sari hakkab ümbruskonna inimestele erinevate ajastute muusikaga häid kontserte kodule lähedale tooma aastaringi. Eriti soovivad korraldajad rõõmu pakkuda mõisakoolide lastele. Samuti pakub sari Eestit külastavatele arvukatele turistidele võimaluse tutvustada mõisaid kui üht suurimat arhitektuuri- ja ajaloopärandit koos meie tipptasemel muusikutega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing