Arenevatel turgudel lõppes 17 aasta pikim tõusuperiood

Annika Matson 28. juuni 2006, 00:00

Morgan Stanley Capital International Emerging Markets dollaripõhine indeks, kuhu kuulub 25 arenevat riiki Aasiast, Ladina-Ameerikast, Ida-Euroopast, Lähis-Idast ja Aafrikast, on teises kvartalis kuni üleeilseni langenud 11 protsenti.

Arenevate riikide aktsiaturud on kannatanud, kuna riikide keskpangad järgivad USA ja Euroopa Keskpanga eeskuju intresside tõstmisel. Intresside tõstmise eesmärk omakorda on ohjata inflatsiooni.

"Arenevate riikide aktsiad jätkavad langust, kuni lõpeb suurriikide senine rahapoliitika intresside tõstmise osas," ütles Bostonis asuva investeerimispanga MFS arenevate turgude aktsiafondi juht Nicholas Smithie.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:06
Otsi:

Ava täpsem otsing