Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Evli lõi Venemaale investeeriva kinnisvarafondi

Gert D. Hankewitz 28. juuni 2006, 12:22

Suprema emafirma Evli käivitas Soome esimese Venemaale investeeriva kinnisvartafondi EPI (Evli Property Investments) Russia I Ky.

Evli on käivitanud uue kinnisvarainvesteeringute fondi EPI Russia I Ky, mis investeerib Vene kinnisvaraturgudele. Fond on Soomes esimene omalaadne ja samuti on see kogu maailmas üks väheseid ainult Vene kinnisvaraturgu investeerivaid fonde. Fondi investeerimisstrateegia on omandada ja arendada ärikinnisvara Peterburi ja Moskva piirkonnas.

”Venemaa on kinnisvarainvestori seisukohast väljakutseid pakkuv turg, kuid samas oma märkimisväärse potentsiaali tõttu väga huvitav. Tänapäevastele normidele vastava ärikinnisvara järele on suur vajadus ning kuna vaba pinda ei ole hetkel palju, on rent väga kõrge. Seepärast keskendume lisaks vara omandamisele kindlasti ka selle arendamisele,” selgitas Evli Property Investments Oy tegevdirektor Petteri Nurminen.

Kinnise kinnisvarainvesteeringute fondi EPI Russia I eesmärk on omandada 300–400 miljoni euro väärtuses kinnisvaraportfell, millest institutsionaalsete investorite vara moodustab 150 miljonit eurot. Fondi kaks põhiinvestorit Varma Mutual Pension Insurance Company (Varma) ja Local Government Pensions Institution (Kuntien eläkevakuutus) on sõlminud investeerimiskokkulepped 22. juunil 2006 – need moodustavad umbes pool soovitavatest investeeringutest. Ülejäänud investeeringud kogutakse Soome ja rahvusvahelistelt investoritelt sügise jooksul.

”Fond on täiesti tegutsemisvõimeline juba põhiinvestorite kokkulepete alusel, kuid lisaks investeerimistegevusele jätkame fondi müüki, kuni jõuame määratud koguinvesteeringuteni summas 150 miljonit eurot,” lisas Nurminen.

Fond pakub professionaalsetele investoritele võimalust osaleda Venemaa kinnisvaraturgude arendamises. Evli Property Investments ja fondi väärtpaberiportfelli haldur Catella Property Oy on asutanud fondivalitseja EPI Russia Partners I Oy, kes haldab investorite nimel kinnisvaraportfelli. Äriühing seab aasta jooksul sisse ka kohaliku esinduse Peterburis.

Evli ja Catella panid aprillis 2005 aluse Soome esimesele kinnisvarainvesteeringute fondile EPI Baltic I, mis investeerib Baltikumi kinnisvaraturgudele. Fond suleti detsembri alguses, kui sellesse tehtud investeeringud saavutasid ettenähtud maksimumsumma 50 miljonit eurot. Selle omakapitali puhul on fondi kinnisvaraportfelli sihtsuurus investeerimisperioodi lõpul ligikaudu 150 miljonit eurot. Fond on siiamaani omandanud kaks kinnisvaraobjekti, ühe Eestis ja teise Leedus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing