Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tallinki uue Galaxy restoranil Gourmet on arenguruumi

Heidi Vihma 30. juuni 2006, 00:00

Nälja pärast me Tallinki uhiuue laeva Galaxy parimasse restorani ei läinud, pigem oli eesmärgiks Helsingi-Tallinna reisiks kuluvad kolm tundi võimalikult meeldivalt mööda saata. ? la carte menüüga on Galaxyl ka Vene restoran, aga sellel ei ole aknaid, seepärast valisime kõige uhkema, Gourmet'-nimelise restorani.

Prantsuskeelne gourmet tähendab eesti keeles maiasmokka ja sellise nimega restoran on gurmaanide, heast toidust ja joogist lugu pidavate inimeste meelispaik. Galaxy Gourmet on kaunis, maitsekas ja rahulik: klaas, metall ja looduslikud mahedad toonid koos mereteemaliste viidetega. Lauad asuvad üksteisest piisavalt kaugel, lauakatted on peaaegu luksuslikud - kui veel laudlinad siledaks triikida, oleks eeldused täiuslikuks eineks justkui loodud. Ka ettekandjate kostüümid on ruumi disainiga harmoonilises kooskõlas.

Menüüd lugedes olime meeldivalt erutatud, ikkagi rohkem kui kolmesajakroonise hinnaga praed ja missugused eelroad - vene tuura kaaviar, austrid, suitsuvutid, foie gras - nagu gurmaanide tuhande ja ühe öö muinasjutt. Valisime isuäratajaks Fin de Claire austrid, et seejärel juba põhjalikumalt ülejäänud menüüsse süveneda.

Ja siis kukkumine - austreid meil ei ole, kuulsime ettekandjalt.

Tegime uue valiku. Seasisefilee tournedos Savoy kapsa confit', kevadkogritsakastme ja suhkruhernepüreega; Wellingtoni lamba karree rosmariinileeme, röstitud kirsstomati ja küüslaugu-kartulipüreega. Desserdiks Brie' parfee, ananassiravioolid ja maasikasalat. Ja veini. Teine kukkumine - soovitud veini ei olnud. Kuu aega pärast menüü kokkupanekut?!

Maitsed olid minu jaoks kummalised, liiga palju asju oli nii sea tournedos' kui ka Brie' parfeega kokku pandud. Minu maitsemeel ei suutnud neid tervikuks kokku sulatada, harmooniat ei tekkinud, maitsed ei ulatunud üksteist täiendama, vaid pigem segasid. Aga maitse on sööja keelel ja igaüks on omamoodi ekspert - huvitavalt otsinguline on Gourmet' menüü igatahes.

Kelneril oli esimene tööpäev, tema ei teadnud menüüst suurt midagi. Millist veini ta soovitab, kui Hermitage'i ei ole? Punane sobiks, arvas ta. Pärast praadi jäid lauale nii leivakorv kui ka tühi võitoos ja kasutatud joogiklaasid. Ananassiravioolide söömiseks saime ainult lusika, nii et kui eelroa nuga poleks desserdini laual püsinud, oleks pidanud näpud appi võtma. Ja kõige selle "gurmee" taustaks mängis rahvalik popmuusika. Tundus, et restoran on valmis tehtud, ilus nimi ära pandud ja siis iseoma hooleks jäetud. Aga praadide hinnad, tuletan meelde, algavad 320 kroonist.

Kui laev vette lastakse, peaks ta ju üleni kõlblik olema: püsima vee peal, meeskond peaks oskama laeva juhtida ja päästepaadid olemas olema. Gourmet'-nimelises restoranis võiks vähemalt väljaõppinud töötajad olla, lihtsamaid (ja odavamaid) harjutamiskohti jätkub ju samal laevalgi küllaga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing