Kaubanduse kasv mais oli 22%

Gert D. Hankewitz 30. juuni 2006, 09:05

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2006. aasta mais eelmise aasta maiga võrreldes püsivhindades 22%, teatas statistikaamet.

Tänavu mais oli kaupade jaemüügi kasvutempo kiirem kui aasta tagasi samal ajal, mil jaemüük kasvas vastavalt 11%. Mais 2006 oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 3,8 miljardit krooni. Jaemüügi kasvu mõjutas enim majatarvete kaupluste ja spetsialiseerimata toidukaupade kaupluste jaemüük. Nimetatud kauplustes tehti 64% maikuu ostudest. Võrreldes eelmise kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 9%.

Jaekaubandusettevõtete realiseerimise netokäive oli 4,6 miljardit krooni. Eelmise aasta maiga võrreldes oli kasv jooksevhindades 23%, eelmise kuuga võrreldes 10%.
Sõidukikaubandusettevõtete netokäive oli mais 3,7 miljardit krooni, mis on miljard krooni enam kui aasta tagasi samal ajal. 2005. aasta maiga võrreldes suurenes netokäive jooksevhindades kolmandiku võrra ning 2006. aasta aprilliga võrreldes 10%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing