Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: Ingmani juht: Eesti jäätisetootjad ei järgi häid tavasid

03. juuli 2006, 08:08

Kui enamik toiduainetööstusi püüdleb ehedate toiduainete kasutamise suunas, siis jäätisefirmad käituvad vastupidi, kirjutab Eesti Päevalehes Ingmani juht.

Ingmani juhi Margus Kasteini sõnul on eestlane hajunud pidama jäätist üldjuhul piimatooteks, eriti kui jäätist nimetatakse koorejäätiseks või plombiiriks. Kuid selgub, et kaks juhtivat Eesti jäätisetootjat kasutavad enamikus oma n-ö plombiirides ja koorejäätistes mitte piimarasva, vaid hoopis taimset rasva.

Ingmanil pole näiteks Soomes mingit võimalust müüa koorejäätise sildi all taimse rasva ja koore segust valmistatud jäätist, tarbijad lihtsalt ei ostaks seda. „Samas pean tunnistama, et Balti turgudele toodame ka mõningaid taimse rasva sisaldusega jäätisi,” ütles Kastein. „Kuid mingil juhul ei nimeta Ingman selliseid jäätiseid koorejäätisteks ega plombiirideks, kuna see poleks tarbija suhtes aus.”

Leian, et kodumaiste jäätisetootjate jutt, nagu oleks taimne rasv piimarasvast tervislikum, on sulaselge demagoogia.

Karm reaalsus seisneb hoopis selles, et kohalikud tootjad asendavad oma jäätistes piimarasva taimse rasvaga, sest selle omahind on kordades väiksem. Kuna tänapäevane toidutehnoloogia võimaldab maitseainetega (st lisaainetega) selle vahe praktiliselt ”ära peita”, siis enamik tarbijaid vahet ei märkagi.

Seega tuleb tervitada tarbijakaitseameti initsiatiivi, kes on võtnud kohalikud jäätised ja kohukesed luubi alla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing