PRIA müüb 30 000 tonni otra ekspordiks

04. juuli 2006, 14:33

PRIA teatas, et ootab alates neljapäevast pakkumisi sekkumiskokkuostu käigus ostetud odra ekspordiks kolmandatesse riikidesse.

Müügipakkumine on avatud kuni 28. juunini 2007. aastal, pakkumiste esitamise tähtaeg on neljapäeviti kell 10.00. Esimesi pakkumisi ootab PRIA (Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet) juba selleks neljapäevaks, 6. juuliks.

Pakkumismenetlus annab pakkujatele võimaluse osta PRIA valduses olevat otra sekkumihinnast soodsamalt eesmärgiga eksportida Euroopa Liidust, sellepärast ei kohaldata sellisele ostule eraldi ka eksporditoetust, teatas PRIA.

Teravilja ekspordiks müügi eesmärk on vähendada Eesti sekkumisvarudes oleva teravilja kogust. Praegu on sekkumisvarudes ligi 42 000 tonni teravilja, millest ekspordiks on võimalik müüa 30 000 tonni.

Pakkumisi saab esitada odra ekspordiks kolmandatesse riikidesse välja arvatud Albaania, Bulgaaria, Kanada, Horvaatia, endine Jugoslaavia Makedoonia Vabariik, Bosnia ja Hertsegoviina, Ameerika Ühendriigid, Liechtenstein, Mehhiko, Rumeenia, Serbia, Montenegro ning Šveits.

Pakkumise esitaja peab olema registreeritud PRIA põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registris. Minimaalne kogus, millele saab pakkumist teha on 500 tonni.

PRIA kompenseerib ostjale transpordikulu lähimasse väljumispunkti Eestist, milleks on Muuga sadam. Juhul, kui teravilja välumispunktiks ei ole Muuga sadam ning teekond sekkumsilaost Eestist väljumispunkti on lühem kui Muuga sadamasse, kompenseeritakse pakkujale sekkumislao ning tegeliku väljumispunkti vaheline transpordikulu.

Täiendavat informatsiooni sekkumisladude, teravilja koguste ja kvaliteedinäitajate kohta saab PRIA keskusest ning <#koduleheküljelt=http://www.pria.ee/turukorraldus/teravilja_sekkumisko/avamisteadaanne_sekk/>

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing