Pärnu PM: Pärnumaa riigikogulaste jõukamad on Soosaar ja Linde

06. juuli 2006, 08:32

Mark Soosaarele kuulub kinnistu Läänemaal, kinnistu Manija saarel, majaosa Viljandis, korteriomand Kuressaares, korter Kihnus ja majaosa Pärnus.

Samal ajal on tal tasuda enam kui miljonikroonine eluasemelaen, kirjutab Pärnu Postimees.

Osal Pärnumaalt valitud riigikogu liikmetel pole muud vara peale eluaseme, seega korteri või maja, päris mitmel pole isegi autot. Nii on Toomas Alatalul deklaratsiooni andmetel vaid kolmetoaline korter Tallinnas.

Jaanus Männiku deklaratsiooni järgi kuuluvad talle maatulundusmaa Vändra vallas, elamumaa Surju vallas ja sõiduauto Nissan Almera (2001, abikaasade ühisomand). Männik saab tasu Riigi Kinnisvara ASi juhatuse liikmena.

Väino Lindele kuulub elamumaa Pärnus, kaks kinnistut ja üks kaasomandis kinnistu Sauga vallas, samuti sõiduauto Volvo S60 (2003), sõiduauto GAZ 69 (1970), sõiduauto GAZ 20 (1950), kaks veoautot GAZ 51A (1972) ja veoauto GAZ 63 (1962).

Linde ja Männik saavad teistest Pärnust Riigikokku valitutest suuremat palka, sest üks on õiguskomisjoni, teine rahanduskomisjoni esimees. Mõlema deklaratsioonijärgne kuupalk oli 43 450 krooni, lisaks saab Linde Pärnu Sadama nõukogu esimehe ja Eesti Vanglatööstuse nõukogu esimehe tasu.

Soosaar on peale juba mainitud korterite ja majaosade oma deklaratsioonis märkinud 1991. aasta kaubiku Ford Transit ja 380 Tallink Grupi aktsiat, samuti rahvusvahelise visuaalse antropoloogia ühingu juhi töötasu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing