Esimesel maasikafestivalil müüsid maasikakasvatajad 12 tonni marju

10. juuli 2006, 10:39

Möödunud nädalavahetusel Ülemiste keskuses toimunud esimesel maasikafestivalil müüdi kahe päevaga üle 12 tonni marju, teatas Eesti Maasikakasvatajate Liit.

Kodumaiste maasikate müük oli kolm korda suurem, kui maasikakasvatajad ootasid.

“Uus üritus sai väga hea vastuvõtu ning kinnitas Maasikakasvatajate Liidu head toimimist – esimest korda oli tunda head koostööd maasikakasvatajate vahel,” kommenteeris liidu juhatuse liige Siim Kabrits. “Üritust planeerides eeldasime, et nõudlus ulatub ca 2-3 tonnini kummalgi päeval, tegelikkuses jõudis see kahe päevaga üle 12 tonni. Maasikakasvatajate Liidu liikmete ühise pingutusena suutsime vaatamata palavatele ilmadele kiirelt tarnida vajalikud täiendavad marjakogused.”

Samas tähendavad kuumad ilmad, et kodumaise maasika kõrghooaeg on selleks aastaks läbi. Senise 20-30-kroonise keskmise kilohinna asemel tõuseb kodumaise maasikakilo hind varsti 50-60 kroonini.

2005. aasta lõpus asutatud MTÜ Eesti Maasikakasvatajate Liit koondab 10 suuremat kodumaist maasikakasvatajat. Liidu eesmärk on Eesti maasika tarbimise populariseerimine, marjakasvatamise ja turustamise koordineerimine, koostöö edendamine taimede ja seadmete ostmisel ning tööjõu leidmisel, samuti marja kvaliteedi tõstmisel ja marjade eksportimisel.

Maasikafestival on plaanis korraldada ka tuleval aastal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing