Tallinn on uue korrakaitseseaduse vastu

11. juuli 2006, 13:26

Tänases Postimehes väljatoodud uus korrakaitseseaduse eelnõu on Tallinna abilinnapea Taavi Aasa arvates hämmingut tekitav ja seda ei saa toetada.

Sellise olulise seaduse väljatöötamisel oleks Aasa hinnangul pidanud justiitsministeerium kaasama ka suurima omavalitsuse spetsialiste. Aas ütles, et riik ei soovi uue korrakaitseseadusega seista inimeste heaolu ja turvalisuse eest.

„Tallinn mõtleb pidevalt oma heakorrale ja korrakaitsele. Näiteks hakkab pealinnas kehtima alates 1. septembrist uus heakorra eeskiri, mille võttis vastu volikogu 22. juunil. Tallinnal on tööl ka korrakaitse nõunik, ” tõi Aas välja.

Aas toonitas veel, et korrakaitseseaduse eelnõu kohaselt hakkab avalike koosolekute ning ürituste teadetega tegelema vaid politsei.

'Sisuliselt tähendab see seda, et kohalikud omavalitsused ei tea enam enne avaliku kogunemise algust, mis nende haldusterritooriumitel toimuma hakkab ning neil puudub ka igasugune õigus oma territooriumil toimuva kohta arvamust avaldada, ” lisas Aas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing