Eesti Raudtee sõidutab parima raudteefoto autori Peruusse

Airi Ilisson 12. juuli 2006, 10:36

Eesti Raudtee ootab konkursil „Railspotting 2006“ osalema kõiki fotohuvilisi nii uute kui vanade piltidega raudteest ja raudteega seonduvast.

Fotovõistluse võitja ja auhinnasaajad kuulutab Eesti Raudtee välja erastamise 5. aastapäeval 31. augustil. Viru Keskuses avatakse parimate fotodega näitus ning antakse võitjale pidulikult üle reis Peruusse, tutvumaks maailma kõrguselt teise raudteega.

Eesti Raudtee avalike suhete juhi Priit Koffi sõnul on raudtee pildistamine mujal maailmas ülipopulaarne harrastus. „Võõrustame tihti Eestis raudteehuvilisi mujalt maailmast ning õnneks on selle ala harrastajaid ka Eestisse tekkinud,“ ütles Koff. „Raudtee on Eestis olnud elu tuiksooneks 136 aastat, mõjutades Eesti kultuuri ja ajalugu kuni tänaseni välja. Raudtee pakub võimalusi pildistada nii tehnikasaavutusi kui romantikat ning seda kutsumegi üles avastama ja jäädvustama,“ lisas Koff.

Iga osaleja saab 14. augustini esitada konkursile kuni 5 omatehtud pilti, mis võivad olla nii digi- kui paberfotod, nii värvilised kui ka mustvalged. Koostöös kaaskorraldaja Fotoluksiga hindab fotosid augustikuu jooksul 5-liikmeline raudteelastest ja fotoekspertidest zürii, mida juhib fotograaf Jarek Jõepera.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing