Vichmann ja Pruuli ostsid hoone Tallinna tuiksoonel

Kaarel Kuusk 14. juuli 2006, 00:00

Kolmapäeval teatas keskkonnaministeerium Tallinnas Rävala puiesteel asuva hoone müügist 426 miljoni krooni eest OÜ-le RealWay, mille omanik on Marcel Vichmannile, Tiit Pruulile ja Anti Selgele kuuluv AS Go Group.

Go Groupi juhataja Aare Kilp ei soovinud avaldada, mis Rävala puiestee 8 hoonest saab. RealWay haldab ka Balti jaama kinnistul asuvat hotelli.

Pakkumisel osales kokku 33 firmat, läbirääkimiste viimasesse vooru jõudis neist võitja kõrval veel kaks: BPTO Peterburi OÜ ja Wipestrex Grupp AS. Neist viimase omanik on ASi GoBus juht Aivo Pärn. "Mina töötan GoBusis, mille üks omanik on minu ja Valter Keisi kõrval AS Go Group. Rävala puiestee 8 hoone pakkumisel olime me konkurendid," ütles Pärn, välistades sel pakkumisel igasuguse koostöö Go Groupiga.

BPTO Peterburi OÜ juhi Meelis Liivaku sõnade kohaselt maksis võitja ülisuurt hinda. "See on minu arvates jabur hind, mida RealWay maksis, meie pakkumine oli oluliselt väiksem," märkis ta. "Minu teada plaanivad nad sinna hotelli," ütles Liivak võitja plaanide kohta.

Kinnisvarabüroo Uus Maa tegevdirektori Jaanus Lauguse sõnul tuleb selle hoone puhul vaadata, millist tootlust see uutele omanikele pakub. "Samas on turg selliste hoonete (äri- ja büroopinnad) kohalt suhteliselt tühi. Lisaks asub maja ka kesklinnas, linna tuiksoonel, mistõttu on hind suuresti müüja dikteeritud. Probleeme võib tekitada parkimiskohtade nappus," ütles Laugus.

Kilp ütles, et tegu on huvitava objektiga ja hind on mõistlik. Kinnistu pindala on müügiteate kohaselt 6847 ruutmeetrit, mis teeb ruutmeetri hinnaks ligikaudu 62 000 krooni. Kinnistul on kasutatavat pinda 18 000 ruutmeetrit, sel juhul on ruutmeetri hind ca 23 000 krooni.

Müüki korraldanud keskkonnaministeeriumi haldusosakonna juhataja kohusetäitja Tiit Tamm oli hoone eest saadud hinnaga rahul. "Saadud hind (426 miljonit) vastab ootustele ja on alghinnast üle 100 miljoni krooni kõrgem," ütles Tamm. "Olen kindel, et läbirääkimiste tulemus vastab pakkumise ajahetke turuhinnale."

Tamm ütles, et RealWay pakkumine oli hinnalt kõige kõrgem. "Kõik pakkujad nõustusid müügi korras toodud tingimustega. Samas näitasid läbirääkimised, et turg ei ole valmis riigiasutuste seniseid üüritingimusi kauem kui üks aasta säilitama, ilma et kinnistu müügihind oluliselt ei langeks. Ka RealWay ei pakkunud ses osas paremaid tingimusi."

Praegu asuvad hoones lennuamet, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Harju maavalitsus ja keskkonnaministeeriumi info- ja tehnokeskus.

Ostja on kohustatud säilitama töökohad 40-le hoonet teenindavale töötajale vähemalt aastaks, samuti jäävad majas seni pindu rentinud asutustele vähemalt aastaks samaks kehtivate rendilepingute tingimused.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing