Tallinki kasum kukkus pea poole võrra

14. juuli 2006, 17:56

Tallink teenis oma majandusaasta kolmandas kvartalis 76,5 miljonit krooni kasumit, mida on 44% vähem kui eelmisel aastal.

Kolmanda kvartali käive tõusis 22%, 1,26 miljardi kroonini. 9 kuuga teenis ettevõte 3,1 miljardi kroonise käibe juures 131,7 miljonit krooni puhaskasumit, eelmisel aasta võrreldaval perioodil 185.8 miljonit krooni.

'Puhaskasumi langus tulenes peamiselt suurenenud turundus- ja üldhalduskuludest, mis on seotud uute liinide avamisega, muutustega laevade opereerimises ja muude arengutega kolmandas kvartalis aga samuti ka kõrgemate kütuse hindadega. Samal ajal kui suured ühekordsed kulutused pärssisid märtsi kuni mai kasumit on juhatus III kvartali jooksul käivitatud
uute projektide tuleviku kasumi potentsiaali suhtes väga entusiastlik. Tallink näeb tehtud kulusid kui kindlat investeeringut tulevikku,' seisab börsiteates.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing